Новости

Рози - како да растат и како да се врзуваат

  1. Врзување и бегство

Качувањето рози се разликува од другите качувачки растенија. Тие не се способни да ја завиткаат поддршката околу стеблата или да прицврстуваат како антени како грозје, па затоа нивните пукања мора да бидат врзани за поддршка. Качувањето рози треба да се формира од самиот почеток, така што тие веднаш почнаа да растат во посакуваната насока. Обидете се да ги насочите пукањата хоризонтално или хоризонтално и малку надолу - со овој распоред на главните пука, на нив ќе се појавуваат странични стебленца, растејќи нагоре.

Обидете се да ги насочите пукањата хоризонтално или хоризонтално и малку надолу - со овој распоред на главните пука, на нив ќе се појавуваат странични стебленца, растејќи нагоре

Одлична опција за правилно обликување на растот на таквата фабрика како роза е решетка. Ако не почнете да врзате качувачки качувања од качување по качување, тие ќе почнат да се качуваат по земјата. Некои од дизајнерите одлучија да ги користат розите како цветни растенија за покривање на почвата, со нив садат стрмни падини.

Поради точниот градинарски растенија, овие рози можат совршено да растат во текот на летото. Во основата е неопходно да се отсечат сите болни и слаби пука. Скратете ги слабите страни од розата. Исто така, треба да го отстраните горниот дел од снимањето со избледени цвеќиња, пресекувајќи го преку третиот или вториот лист свртен кон надвор.

Розовите карпести рози влегуваат во зрелост приближно на возраст од две до три години, во овој момент има изобилство цветни растенија. Во првата година по садењето, неопходно е да се скрати оштетениот пука, ако бегањето не вреди да се исече. Во втората година неопходно е да се скратат страничните пука од два до четири глупости. Треба да ги отсечете сите мртви и да ги пресечете пука. Во третата година, можете да потрошите подмладување на градинарството.

Врзување и бегство

За да го направите ова, ќе ви треба: меки материјали за подбирка, плетен роза, ракавици и поддршка (решетки). Копаат дупка за садење на растојание од 50 см од инсталираната решетка. Корените треба да бидат насочени подалеку од решетката. Сите нови пука треба да бидат врзани со мек материјал на решетката, така што растението може да расте понатаму.

Кога пукањето е прилично долго, внимателно земете го на страна и се наведнувајте малку, по што можете да го прицврстите. Цвеќе во првата година треба да се намали веднаш штом тие цветаат, но обидете се да ги исечете што е можно повеќе пука и лисја.

Во продавниците за градинари, можете да ги најдете потребните материјали за подбирка. Навистина, нејзината цена обично е доста висока. Наместо тоа, за оваа намена може да користите и мека чипка или други соодветни материјали. Во никој случај не треба да се врзуваат на пука на жица или други цврсти материјали.

Некои видови на диви рози, како што се плодести, може да се одгледуваат на решетки, меѓутоа, ваквите растенија цветаат само еднаш годишно. Како и рози за качување од решетката може да се кренат нагоре, а со цел да се зголеми подобро, се препорачува да ги исечете секоја година. Значи, без да направите многу напор, можете да добиете прекрасен дизајн во вашата приградска област.

Видете исто така:
  • Отворена кујна
  • Како да ги красат куќа со свои раце?
  • Како да растете мазна и убава тревник?
  • Предностите на професионалното одржување на клима уредите
  • Земја приказна на вашиот сајт
  • Како да купите имот во Турција?
  • Како да растете мазна и убава тревник?