Новости

Како да најдете изгубен Android телефон?

  1. Содржина на статијата:
  2. Стандардно пребарување на телефонот преку Google профил
  3. Апликација - "Изгубен Андроид"
  4. Апликација - "Каде мојата дроида"
  5. Апликација - "SeekDroid : Најдете мојот телефон"

Многу од нас ги изгубија нашите мобилни телефони: некој не можеше да го најде под перница, а некој го посеал на улица. Па, ако тој е пронајден од човек со добра душа и ќе ви го врати. Но, лицето кое не се занимава со алтруизам може да го најде, или воопшто нема телефон. Во секој случај, имаме потреба и желба да пронајдеме таков познат и драг телефон. Но, како да го направи тоа? Сега ќе разбереме.

Содржина на статијата:

  1. Стандардно пребарување на телефонот преку Google профил
  2. Апликација - "Изгубен Андроид"
  3. Апликација - "Каде мојата дроида"
  4. Апликација - "SeekDroid: Најдете мојот телефон"

Што треба да го побарате телефонот?

Значи, за да можете да го најдете вашиот мобилен телефон, во случај на губење или кражба, ќе ви треба валидна Google сметка. Предуслов е тоа што телефонот мора да биде поврзан со него (ако тоа не е направено, тогаш сите понатамошни активности се бескорисни). Друг важен услов е достапноста на Интернет на мобилен уред, брзината на конекцијата не игра посебна улога. Проверете ја вашата сметка на Google, пристап до интернет и продолжете со поставување на вашиот телефон и компјутер.

Стандардно пребарување на телефонот преку Google профил

Одете во Подесувања → Безбедност → Администратори на уредот → "Андроид далечински управувач". Активирај ја последната ставка.

Дејства извршени на компјутерот?

Со цел да го следиме саканиот уред што го пренесуваме сајт за следење и пријавете се преку сметка која е поврзана со нашиот телефон. Понатаму ќе следи ваков прозорец:

Понатаму ќе следи ваков прозорец:

По некое време ќе можете да ги видите локациите на вашиот мобилен телефон на мапата, а во некои случаи дури и на патеката од претходното движење.

По некое време ќе можете да ги видите локациите на вашиот мобилен телефон на мапата, а во некои случаи дури и на патеката од претходното движење

Но, сето ова е можно само ако Интернетот работи на телефонот. Ако уредот е исклучен, нема да биде возможно да се открие, не е неопходно да се повлече гумата, да почне веднаш да се гледа!
Наскоро ќе биде достапна функција "Јавете се на телефонот." По неколку секунди откако ќе го притиснете ова копче, вашиот телефон ќе ѕвони и гласно ѕвони 5 цели минути, дури и ако е во режим "Нечујно". Се согласувам, корисна карактеристика.

Се согласувам, корисна карактеристика

По вклучувањето на функцијата "Повик", телефонот автоматски се префрлува во "Нормален режим" и започнува да се репродуцира тонот на ѕвонење. По истекот на пет минути или некое дејство со телефонот, повикот ќе запре и телефонот повторно ќе се вклучи во режимот "Нечујно".

По истекот на пет минути или некое дејство со телефонот, повикот ќе запре и телефонот повторно ќе се вклучи во режимот Нечујно

Апликација - "Изгубен Андроид"

Уште еден чест и прилично добар начин да се најде изгубен телефон е да се користи специјална програма со ветувачко име. Изгубен андроид . Оваа програма е достапна за преземање на добро познатиот Play Market, таа е многу корисна и зазема многу малку простор.

1
1. По инсталацијата, ќе се појави икона, нешто што потсетува на обични белешки, еден вид заштита од "новиот" сопственик.

По инсталацијата, ќе се појави икона, нешто што потсетува на обични белешки, еден вид заштита од новиот сопственик

2. За време на првото лансирање на програмата, мора да им се доделат административни права - без ова не можете да направите ништо.

За време на првото лансирање на програмата, мора да им се доделат административни права - без ова не можете да направите ништо

До моментот кога ќе се појави непријатна ситуација, апликацијата нема да биде потребна, понатамошно управување ќе се одвива преку веб-ресурси. И повторно ни треба нашата сметка (телефонот мора да биде врзан за сметка на Google). Истата функционалност ќе биде достапна како во првиот случај (даден погоре).

Истата функционалност ќе биде достапна како во првиот случај (даден погоре)

Основната верзија на Lost Android е бесплатна, но ќе мора да платите мала количина за пребарување на контакти, примена на апликации и управување со системските апликации. Но, повторувам уште еднаш - неколку долари се навистина вредни за Вашиот уред, или барем за вашите лични податоци.

Апликација - "Каде мојата дроида"

Оваа програма има повеќе проширен, "фенси" интерфејс и се справува со задачата да се најде мобилен уред дури и подобро.
По неговото лансирање, ќе биде побарано да поставите "специјални команди". Оваа функција ќе ви овозможи да го контролирате изгубениот телефон не е од компјутер (по сите, не секогаш компјутерот е во близина), туку од друг Android телефон. Исто така, програмерите ја оставија можноста да контролираат преку компјутер, но го направија на сопствен систем, кој нема никаква врска со Google.

Компјутерска контрола

За да може да управувате со изгубен телефон од персонален компјутер, ќе ви треба интернет (без него) и прелистувач.
Прво, одете на веб ресурс Командантот .

На почетната страница ќе биде побарано да ја инсталирате апликацијата за вашиот телефон, за да го направите ова, кликнете на копчето "Преземи сега" или преземете директно од Play Market . По инсталирањето и креирањето на сметка, корисникот ќе има пристап до пошироки прилагодувања на апликацијата:

Но, како што често се случува, програмерите на овој софтвер сериозно ја ограничија функционалноста на бесплатната верзија на програмата. Сите функции можат да се добијат во Про-верзија, која чини околу 4 долари. Во оваа верзија е достапно следново: фотографирање, далечинско заклучување и ресетирање на уредот, заштита од бришење на апликацијата и криење на иконите и многу повеќе корисни "бухти".

Апликација - "SeekDroid : Најдете мојот телефон"

Оваа програма за далечинско управување исто така ја користи својата платформа. Има прилично интересен и напреден интерфејс, но посложено управување.
Значи, за да го искористиме овој ресурс како што треба, најпрво одиме на главната страница. SeekDroid .

Преземање на апликацијата на телефонот преку Play Market.

Преземање на апликацијата на телефонот   преку Play Market

Бидете сигурни да ја креирате вашата сметка! Ќе организира правилно спарување на веб ресурс и мобилен телефон.
За разлика од горенаведените методи за далечинско управување на телефонот ако се изгуби, кога на паметниот телефон или телефон му е потребен само пристап до интернет и ништо повеќе, SeekDroid бара прецизност да биде предуслов, без рачно вклучување, не можете да се поврзете на серверот и да го пронајдете телефонот.
Бесплатната верзија на програмата исто така е силно погодена од функционалноста, а платената верзија чини од $ 4 -20 $ месечно, сето тоа зависи од тоа кои карактеристики сакате да ги добиете.

Краток преглед

Постојат многу различни програми и услуги кои помагаат да го пронајдете изгубениот уред, во овој напис се презентирани само неколку опции кои беа тестирани на нивните уреди. Секој ќе ја најде најзгодно и функционалната апликација. Платените апликации, се разбира, имаат свои предности. Но сепак, вие ќе одберете. Среќно!

Но, како да го направи тоа?
Дејства извршени на компјутерот?